Spring naar inhoud

Roemenië Commissie

De Roemenië Commissie (ook wel het Roemenië Comité genoemd) is in 1998 opgericht door de diaconie van de Nederlands Hervormde Kerk te Kamperveen. De commissie heeft als doel het onderhouden van een duurzame relatie met het dorpje Păcureni en het verlenen van hulp om de leefomstandigheden van de bewoners van Păcureni te verbeteren.

Het dorp Păcureni

Păcureni ligt vlakbij de stad Tîrgu Mureş. Het is een klein dorpje met ongeveer 200 inwoners van met name Hongaarse afkomst. Păcureni ligt in het landsdeel Transsylvanië. Transsylvanië was lange tijd onderdeel van het Koninkrijk Hongarije. Hierdoor wonen er nog veel Hongaren in dit gedeelte van Roemenië. De Hongaarse naam van het dorpje is Pókakeresztúr. Deze naam wordt door de bewoners van het dorp gebruikt.

Locatie inzameling goederen Roemenië

Kleding, schoenen, meubelen, speelgoed etc. kan gebracht worden naar Ruth en Hillie Kloek op zaterdagochtend tussen 09.00-12.00 uur, Hogeweg 20. Wilt u zich van tevoren even bij hen melden? Mocht u op zaterdagochtend verhindert zijn, dan graag eerst even contact opnemen (038-3636273) met Kloek voor een ander moment!

Het bestuur

Rianne ten Hove (voorzitter)
Ilja Tromp (secretaris)
Sjaak van der Spek (penningmeester)
Gerhard van der Maaten
Bea van 't Oever

Er is een samenwerkingsverband met de Gereformeerde Kerk van Kamperveen. Daarnaast is er een samenwerking met Kampereiland.

https://www.hervormdkampereiland.nl/kampereilandhelpt
https://gereformeerdekerkkamperveen.nl/roemenie-project/